28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
2 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Social de Deportes Rangers.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
Trouwdag 10 augustus 1922
De temperatuur op 10 augustus 1922 lag tussen 9,6 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
26 november » Howard Carter en Lord Carnarvon betreden de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon.
Dag van overlijden 3 maart 1995
De temperatuur op 3 maart 1995 lag tussen 0.2 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 12,3 mm neerslag gedurende 7,1 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (31%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
25 januari » Rusland veroorzaakt bijna de Derde Wereldoorlog. In reactie op de lancering van een Noorse wetenschappelijke raket, die de Russen voor een militaire raket houden, wordt bijna een kernaanval uitgevoerd.
29 april » De Française Catherine Marsal (24) brengt op de wielerbaan van Bordeaux het werelduurrecord voor vrouwen op 47,112 kilometer.
7 mei » De Leidse Rugbyclub DIOK wordt voor de zevende opeenvolgende keer rugbykampioen van Nederland geworden. In de laatste wedstrijd wint de ploeg met 24-0 van het Amsterdamse AAC.
18 juni » Noorwegen wint het tweede WK voetbal voor vrouwen door Duitsland in de finale met 2-0 te verslaan.
23 juli » Miguel Indurain wint de 82ste editie van de Ronde van Frankrijk. Het is de vijfde eindoverwinning op rij voor de Spaanse wielrenner.
13 december » Tijdens een huiszoeking in het huis van Marc Dutroux horen rijkswachters kinderstemmen, maar de cel waarin de meisjes Julie en Melissa zijn opgesloten vinden ze niet.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Vikki Belling, "Belling Line Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/belling-line-family-tree/P316.php : benaderd 13 mei 2025), "Lela Downs (1902-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.