De temperatuur op 12 mei 1909 lag tussen 5,4 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 3,7 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » De (Koninklijke) Vereniging De Friesche Elf Steden wordt opgericht.
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
31 maart » De kiel van de Titanic wordt gelegd.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
15 oktober » Ontploffende lading (picrinezuur) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.
Trouwdag 5 november 1932
De temperatuur op 5 november 1932 lag tussen 7,6 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 1,8 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 februari » James Chadwick publiceert in het tijdschrift Nature voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen.
27 februari » James Chadwick verifieert experimenteel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
3 oktober » Irak wordt onafhankelijk.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Dag van overlijden 2 mei 1990
De temperatuur op 2 mei 1990 lag tussen 9,8 °C en 26,3 °C en was gemiddeld 19,4 °C. Er was 13,0 uur zonneschijn (87%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
26 februari » Václav Havel, de Tsjechoslowaakse president, brengt een bezoek aan Michail Gorbatsjov. De twee regeringsleiders bereiken een akkoord over de terugtrekking van Sovjettroepen uit Tsjecho-Slowakije tegen 1 juli 1991.
14 maart » Tamás Kádár, Hongaars voetballer
1 mei » Men viert wereldwijd de honderdste verjaardag van de Dag van de Arbeid. In de Sovjet-Unie, in Moskou, wordt er echter geprotesteerd tegen het beleid van Gorbatsjov.
5 juni » In het zuiden van de Sovjetrepubliek Kirgizië vallen elf doden en 210 gewonden bij botsingen tussen Kirgiezen en Oezbeken.
20 juni » In Zuid-Afrika keurt het parlement een wet goed die rassenscheiding op openbare plaatsen afschaft.
2 september » Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, goedgekeurd op 20 november 1989, wordt van kracht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Vikki Belling, "Belling Line Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/belling-line-family-tree/P304.php : benaderd 13 mei 2025), "Kermit Clay Kilpatrick (1909-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.