De temperatuur op 3 augustus 1904 lag tussen 13,2 °C en 27,8 °C en was gemiddeld 21,4 °C. Er was 12,4 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
12 februari » Eerste editie van de Deense sensatiekrant Ekstra Bladet.
17 februari » Première van de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini in het Teatro alla Scala in Milaan.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Trouwdag 24 november 1928
De temperatuur op 24 november 1928 lag tussen 6,8 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 8,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
30 januari » Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonverbinding tot stand.
28 februari » De Indiase natuurkundige Chandrasekhara Raman ontdekt het naar hem vernoemde ramaneffect.
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
1 november » In Bergamo wordt het Stadio Atleti Azzurri d'Italia officieel geopend.
Dag van overlijden 3 december 1981
De temperatuur op 3 december 1981 lag tussen -0.5 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Zuid-Afrikaanse troepen vallen het zuiden van Angola binnen.
25 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Frankrijk in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982. Arnold Mühren maakt in De Kuip het enige doelpunt. Ajax-verdediger Edo Ophof maakt zijn debuut voor Oranje.
12 april » De spaceshuttle Columbia is de eerste spaceshuttle die in een baan rond de aarde vliegt.
13 december » Israël annexeert de Syrische Golanhoogten
16 december » In Katowice in Polen wordt een opstand neergeslagen tegen de staat van beleg van het communistische regime. Negen mijnwerkers worden door de oproerpolitie doodgeschoten.
29 december » Peru kondigt de noodtoestand af in de regio’s Ayacucho, Apurímac en Huancavelica.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Vikki Belling, "Belling Line Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/belling-line-family-tree/P1890.php : benaderd 13 mei 2025), "Theodorus Ernst Belling (1904-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.