De temperatuur op 9 november 1919 lag tussen -0.8 °C en 1,1 °C en was gemiddeld 0.2 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
Trouwdag 5 januari 1946
De temperatuur op 5 januari 1946 lag tussen -2.3 °C en 2,1 °C en was gemiddeld 0.1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
16 maart » De IJzertoren wordt bij een dynamiet-aanslag verwoest.
6 april » Oprichting van de Noorse omnisportvereniging Drøbak/Frogn IL na een fusie van Drøbak BK (1920) en Frogn IL (1934).
5 mei » De eerste Nationale Bevrijdingsdag.
30 juni » Op het atol Bikini in de Stille Oceaan verwoest een proefexplosie van de atoombom meer dan 200 afgedankte schepen.
23 augustus » Stichting van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en tevens opheffing van de Rijnprovincie en provincie Hannover.
Dag van overlijden 26 april 1991
De temperatuur op 26 april 1991 lag tussen 2,4 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (62%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 maart » De voormalige bezettingsmachten in Duitsland (de Verenigde Staten, Rusland - voorheen de Sovjet-Unie -, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) doen officieel afstand van hun rechten erop.
20 mei » Jaco Van Dormael ontvangt de Gouden Camera op het filmfestival van Cannes voor Toto le héros.
5 september » Het Congres van Volksafgevaardigden heft de Sovjet-Unie op, waardoor de communistische eenheidsstaat niet meer bestaat.
22 oktober » Kosovo roept eenzijdig de onafhankelijkheid uit. De internationale gemeenschap, op Albanië na, erkent de zelfstandigheid van de Servische provincie niet.
8 december » Zwemster Inge de Bruijn wint de 50 meter vlinderslag in de nieuwe Europese recordtijd van 27,25 seconden bij de EK kortebaan in Gelsenkirchen.
30 december » Eerste uitzending van de Belgische televisieserie Familie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Paul Bayliss, "Bayliss Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bayliss-family-tree/P86.php : benaderd 10 mei 2025), "Dennis Francis Pierre Moseley (1919-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.