De temperatuur op 13 april 1869 lag rond de 19,4 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 60%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
6 maart » Dmitri Mendelejev presenteert het periodiek systeem.
6 april » Eerste octrooi op een plastic: celluloid.
15 juni » John Wesley Hyatt Jr. en zijn broer Isaiah vinden celluloid uit
3 november » Eerste verschijning van het Britse wetenschappelijk vakblad Nature.
17 november » In Egypte wordt het Suezkanaal geopend.
28 december » William Semple verkrijgt octrooi op kauwgom.
Dag van overlijden 10 juni 1940
De temperatuur op 10 juni 1940 lag tussen 10,0 °C en 29,3 °C en was gemiddeld 20,3 °C. Er was 9,5 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Dzsingisz Gabor, Nederlands politicus en bestuurder
21 april » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Cesena.
13 mei » Laatste kabinetsvergadering in Nederland voor het vertrek van de regering naar Engeland, in het Fort aan den Hoek van Holland.
15 juni » Sovjet-troepen vallen Litouwen binnen.
24 juli » De Nederlandsche Unie, geleid door J. de Quay, L. Einthoven en J. Linthorst Homan, presenteert zich. Men zoekt samenwerking met de Duitse bezetter.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Paul Bayliss, "Bayliss Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bayliss-family-tree/P852.php : benaderd 13 mei 2025), "Pauline Louise Zerna (1869-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.