De temperatuur op 14 mei 1891 lag rond de 13,1 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
16 juni » John Abbott wordt premier van Canada.
25 augustus » Thomas Alva Edison verwerft het patent op de 35mm-film.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
Doopdag 5 augustus 1919
De temperatuur op 5 augustus 1919 lag tussen 10,4 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 2,2 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
12 april » In Engeland wordt de 48-urige werkweek en het minimumloon ingevoerd.
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 6 september 1919
De temperatuur op 6 september 1919 lag tussen 13,2 °C en 28,6 °C en was gemiddeld 18,8 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
Dag van overlijden 14 mei 1970
De temperatuur op 14 mei 1970 lag tussen 7,7 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
10 april » Paul McCartney deelt mee dat hij uit The Beatles stapt.
11 april » Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").
8 mei » Het Beatles-album Let It Be komt uit.
17 augustus » Lancering van Venera 7, het eerste ruimtetuig dat op Venus landt.
26 augustus » President Jafaar Numeiri van Soedan maakt bekend dat alle kranten en persbureaus in het Afrikaanse land worden genationaliseerd.
24 oktober » Salvador Allende wordt gekozen tot president van Chili.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Paul Bayliss, "Bayliss Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bayliss-family-tree/P43.php : benaderd 10 mei 2025), "George Arthur Bayley (1891-1970)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.