De temperatuur op 6 november 1884 lag rond de 12,1 °C. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
4 januari » Oprichting van de Fabian Society, voorloper van de Britse Labour Party.
14 maart » Albert van Giffen, Nederlands archeoloog († 1973)
1 mei » Er breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een acht-urige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
29 mei » De Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen wordt opgericht.
6 december » Het Washington Monument is voltooid.
15 december » Het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap (het kerkgenootschap van Jehova's getuigen) wordt rechtspersoonlijkheid verleend met Charles Taze Russell als president.
Trouwdag 31 juli 1910
De temperatuur op 31 juli 1910 lag tussen 15,4 °C en 22,9 °C en was gemiddeld 18,0 °C. Er was 3,9 mm neerslag. Er was 3,1 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
3 maart » In New York wordt de Rockefeller Foundation tot bevordering van de wetenschap opgericht.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
24 juni » Japan valt Korea binnen.
1 juli » Verheffing van het rooms-katholieke bisdom Ispahan (Isfahan) in Fars tot aartsbisdom Ispahan (Latijn).
1 september » Opening van het Ninian Park in Cardiff.
3 december » Demonstratie van de eerste neonlamp, door Georges Claude.
Dag van overlijden 2 augustus 1950
De temperatuur op 2 augustus 1950 lag tussen 11,2 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 14,8 °C. Er was 6,3 mm neerslag gedurende 5,3 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
3 januari » In Egypte behalen de Wafdisten bij de verkiezingen een grote overwinning. In het parlement verkrijgen zij 225 van de 319 zetels.
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
19 april » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Unión Magdalena.
16 juli » Uruguay wint de wereldtitel door gastland Brazilië in de finale van het WK voetbal met 2-1 te verslaan.
26 november » Chinese troepen trekken Noord-Korea binnen en openen een tegenaanval in de Korea-oorlog.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Paul Bayliss, "Bayliss Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bayliss-family-tree/P1210.php : benaderd 10 mei 2025), "Ernest Henry Blakemore (1884-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.