De temperatuur op 3 juni 1866 lag rond de 29,3 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 38%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
27 januari » De opera Zaide van componist W.A. Mozart gaat in première in Frankfurt.
31 maart » De Spaanse marine bombardeert de haven van Valparaíso in Chili.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
31 oktober » Begin graven vaargeul voor de Nieuwe Waterweg.
12 december » Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
Trouwdag 22 april 1905
De temperatuur op 22 april 1905 lag tussen 3,4 °C en 8,2 °C en was gemiddeld 5,3 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
30 juni » Albert Einstein stuurt het artikel "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" in, waarin hij de speciale relativiteitstheorie introduceert. Het wordt op 26 september gepubliceerd.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Dag van overlijden 12 januari 1955
De temperatuur op 12 januari 1955 lag tussen -4 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -1.1 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
15 mei » Oostenrijk herkrijgt zijn soevereiniteit na de bezetting door nazi-Duitsland (vanaf 1938) en de geallieerden (vanaf 1945).
20 mei » De Benelux-landen presenteren het Benelux-Memorandum aan de andere lidstaten van de EGKS.
27 juli » Oostenrijk wordt onafhankelijk, de grote mogendheden beëindigen de bezetting.
14 september » Oprichting van het Aartsbisdom Dakar en het bisdom Ziguinchor in Senegal. Benoeming van Marcel Lefebvre tot aartsbisschop van Dakar.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Paul Bayliss, "Bayliss Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bayliss-family-tree/P1039.php : benaderd 11 mei 2025), "Henry Mackrill (1866-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.