De temperatuur op 31 maart 1863 lag rond de 7,8 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 43%. Bron: KNMI
1 januari » Abraham Lincoln ondertekent de emancipatieproclamatie.
1 juli » Afschaffing van de slavernij in Suriname, viering Ketikoti.
15 juli » Aanslag op aartsbisschop Joannes Zwijsen van Utrecht in zijn huis te Haaren. De bisschop heeft schotwonden in zijn rechterarm en -zijde maar overleeft de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.
3 oktober » President van de Verenigde Staten Abraham Lincoln maakt van Thanksgiving Day een nationale feestdag.
4 november » Première van de opera Les Troyens à Carthage van Hector Berlioz in Parijs.
8 december » Brand in de Iglesia de la Compañia de Jesus in Santiago, Chile. Dodelijkste gebouwbrand in de moderne geschiedenis. Tussen 2000 en 3000 doden.
Trouwdag 11 juni 1890
De temperatuur op 11 juni 1890 lag rond de 16,1 °C. Er was 3 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 75%. Bron: KNMI
14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
14 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Salettijnen (Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van La Salette) door Paus Leo XIII.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
4 december » Het stoffelijk overschot van Koning Willem III wordt bijgezet in Delft.
Dag van overlijden 16 juni 1945
De temperatuur op 16 juni 1945 lag tussen 7,5 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 11,9 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
4 februari » Het Von Rundstedt-offensief faalt en de laatste Duitse troepen worden geëvacueerd.
23 februari » Amerikaanse mariniers planten de vlag op Iwo Jima.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
8 juli » De Nederlandse onderzeeboot O 19 loopt vast op Laddrif en wordt twee dagen later vernietigd door de Amerikaanse onderzeeboot Cod.
29 oktober » Bisschopswijding van de Nederlander Martin Lucas, apostolisch delegaat in Zuid-Afrika, door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi.
29 november » De volksrepubliek Joegoslavië wordt uitgeroepen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Steve Bastinck, "Bastinck Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bastinck-family-tree/P117.php : benaderd 9 mei 2025), "Abraham Bastinck (1863-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.