De temperatuur op 3 oktober 1887 lag rond de 13,9 °C. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 75%. Bron: KNMI
26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
26 juli » Het eerste Esperantoboek komt uit. De verwachting is dat binnen 100 jaar de hele wereld deze taal spreekt.
1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
3 december » Oscar Carré opent aan de Weesperzijde te Amsterdam zijn Circustheater.
Dag van overlijden 15 april 1890
De temperatuur op 15 april 1890 lag rond de 16,7 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 36%. Bron: KNMI
11 januari » De Britse regering stelt Portugal voor een ultimatum wat betreft de Portugese aanwezigheid in Afrika.
14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
6 april » De Fransen nemen Ségou in, en veroveren daarmee het dal van de Niger.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P9662.php : benaderd 13 mei 2025), "Victoria Siller (1887-1890)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.