Er was 198 mm neerslagBijzondere weersverschijnselen: . Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
20 januari » Hongkong wordt door de Britten bezet.
26 januari » Het Verenigd Koninkrijk bezet Hongkong.
4 maart » William Henry Harrison wordt beëdigd als 9e president van de Verenigde Staten
3 april » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Batavia in Nederlands-Indië.
14 juni » Oprichting van het eerste parlement van Canada.
2 oktober » Florestan I volgt zijn overleden broer Honorius V op als vorst van Monaco.
Trouwdag 12 september 1869
De temperatuur op 12 september 1869 lag rond de 12,8 °C. Er was 9 mm neerslag. De winddruk was 69 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
4 maart » Ulysses S. Grant wordt beëdigd als 18e president van de Verenigde Staten
10 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Religieuzen van Sint Vincentius a Paolo door paus Pius IX.
17 november » In Egypte wordt het Suezkanaal geopend.
22 november » In Dumbarton, Schotland wordt de klipper Cutty Sark te water gelaten. Het was een van de laatste klippers, en het is de enige klipper die nog bestaat.
8 december » Paus Pius IX opent het Eerste Vaticaans Concilie.
28 december » William Semple verkrijgt octrooi op kauwgom.
Dag van overlijden 16 oktober 1917
De temperatuur op 16 oktober 1917 lag tussen 1,3 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 3,8 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 februari » De Nederlandse danseres Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als Mata Hari, wordt in Parijs op verdenking van spionage aangehouden. Daar wordt ze ter dood veroordeeld op 25 juni van hetzelfde jaar.
16 april » Vladimir Lenin keert terug naar Sint-Petersburg na jaren ballingschap.
14 september » Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepen.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P8298.php : benaderd 9 mei 2025), "Michael Christ (1841-1917)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.