5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
29 januari » Emile Grubbe past voor het eerst röntgenstraling toe bij de behandeling van borstkanker.
1 februari » Première van de opera La bohème van Giacomo Puccini in Turijn, onder leiding van Arturo Toscanini.
15 april » Einde van de eerste moderne Olympische Spelen, zie Olympische Zomerspelen 1896.
16 augustus » Skookum Jim Mason vindt een rijke goudader in Klondike (Noordwest Canada). Binnen een jaar komen minstens 50.000 mensen hun geluk beproeven.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
Trouwdag 23 juni 1916
De temperatuur op 23 juni 1916 lag tussen 14,2 °C en 27,7 °C en was gemiddeld 20,6 °C. Er was 11,1 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
18 april » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub CF Atlante.
15 augustus » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Atlas Guadalajara.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Dag van overlijden 21 april 1977
De temperatuur op 21 april 1977 lag tussen 7,8 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
18 februari » De eerste spaceshuttle maakt een vlucht op de bovenkant van een Boeing 747.
26 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat België met 2-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Johnny Rep en Johan Cruijff schieten raak.
9 mei » Een brand in Hotel Polen en een filiaal van de Slegte in Amsterdam kost aan 33 mensen het leven.
15 juni » Wim Polak volgt Ivo Samkalden op als burgemeester van de gemeente Amsterdam.
18 oktober » Een aantal leden van de Rote Armee Fraktion (RAF) plegen zelfmoord in hun cel, al wordt er getwijfeld of het wel echte zelfmoorden waren. Bevrijding van een gekaapt Duits vliegtuig in Mogadishu door een elite-eenheid van de Duitse politie.
1 december » Journalist Sietse Bosgra krijgt in Den Haag de Dick Scherpenzeelprijs 1976 uitgereikt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P5605.php : benaderd 11 mei 2025), "Joesph R. Rodriguez (1896-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.