De temperatuur op 13 januari 1920 lag tussen 6,6 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Nederland weigert keizer Wilhelm II uit te leveren.
12 februari » Het vrachtschip de West Aleta, met een lading van 15.000 vaten wijn, vergaat voor de kust van Terschelling, het bergen van de wijn neemt negen maanden in beslag.
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
26 augustus » Het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet wordt van kracht en geeft vrouwen stemrecht.
Trouwdag 19 september 1942
De temperatuur op 19 september 1942 lag tussen 9,7 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,8 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
22 mei » Mexico verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
10 juni » Een groot deel van de bevolking van Lidice wordt in een wraakactie op bevel van Hitler uitgemoord. Het Tsjechische dorp wordt platgebulldozerd.
6 juli » Anne Frank en de rest van haar familie duiken onder op de zolder van haar vaders kantoor in Amsterdam.
12 november » Het Britse Achtste Leger onder generaal en later veldmaarschalk Bernard Montgomery neemt Tobroek in.
Dag van overlijden 3 januari 1992
De temperatuur op 3 januari 1992 lag tussen 2,2 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
13 april » De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) roept de Peruviaanse president Alberto Fujimori op de democratie onmiddellijk te herstellen, maar kondigt geen economische sancties af.
2 mei » Ondertekening te Porto van de overeenkomst betreffende de EER.
8 juli » In Uithoorn ontploft door een verkeerd mengsel een ketel van teerfabriek Cindu. Drie brandweermensen overlijden; elf mensen raken gewond.
26 juli » Miguel Indurain wint de 79ste editie van de Ronde van Frankrijk. Het is de tweede eindoverwinning op rij voor de Spaanse wielrenner.
3 december » Neil Papworth verstuurt de eerste SMS, een kerstgroet naar zijn baas.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P16405.php : benaderd 12 mei 2025), "Manuela Mata Aguirre (1920-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.