De temperatuur op 5 oktober 1861 lag rond de 11,8 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 78%. Bron: KNMI
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
9 februari » Jefferson Davis wordt gekozen als eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
20 maart » Een verwoestende aardbeving vindt plaats in de Argentijnse stad Mendoza.
12 april » Aanval op Fort Sumter, de eerste slag in de Amerikaanse Burgeroorlog.
10 juni » Slag bij Big Bethel tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is een van de eerste veldslagen dat resulteerde in een Zuidelijke overwinning.
10 augustus » Slag bij Wilson's Creek tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Dankzij deze veldslag wonnen de Zuidelijken de controle over het zuidwesten van Missouri.
30 september » De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
Doopdag 13 oktober 1861
De temperatuur op 13 oktober 1861 lag rond de 18,1 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 61%. Bron: KNMI
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
Dag van overlijden 26 februari 1939
De temperatuur op 26 februari 1939 lag tussen 2,5 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Er was 6,7 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
10 augustus » Het demissionaire kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door kabinet-De Geer II.
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
14 december » De Sovjet-Unie wordt uit de Volkerenbond gezet.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P14364.php : benaderd 11 mei 2025), "Julius Beyer (1861-1939)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.