De temperatuur op 14 juli 1924 lag tussen 10,0 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 14,3 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
27 maart » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol bij de Bierkellerputsch.
16 april » De eerste radio-uitzending via de draadomroep. De Matthäus Passion wordt uitgezonden.
20 april » Turkije krijgt onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk een nieuwe grondwet.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
9 oktober » Opening van stadion Soldier Field in de Amerikaanse stad Chicago.
30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
Trouwdag 14 juli 1942
De temperatuur op 14 juli 1942 lag tussen 12,0 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 4,0 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
5 mei » De geallieerden beginnen de slag om Madagaskar (Operatie Ironclad) waarbij de geallieerden het door Vichy-Frankrijk bezette Madagaskar in handen proberen te krijgen. De slag duurde tot 6 november.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
12 november » De Slag om Guadalcanal begint.
4 december » De Verenigde Staten bombarderen voor het eerst het vasteland van Italië.
Dag van overlijden 5 mei 1997
De temperatuur op 5 mei 1997 lag tussen 11,6 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 13,1 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (23%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
16 januari » De leiding van het Rotterdamse havenbedrijf SHB wil tweehonderd van de duizend medewerkers ontslaan. Driehonderddertig full-time werknemers zouden een deeltijdbaan moeten accepteren.
19 januari » Ellen Wiegers (16) verovert bij de Europese kampioenschappen shorttrack in het Zweedse Malmö de zilveren medaille.
20 januari » De supermarktketen Spar gaat winkels inrichten bij benzinestations van Texaco.
21 januari » De politie in Amsterdam arresteert bij tien invallen in de stad dertien mensen wegens handel in verdovende middelen.
23 januari » De Zuid-Koreaanse staalonderneming Hanbo Steel vraagt faillissement aan.
1 juli » Het Verenigd Koninkrijk geeft Hongkong terug aan China.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P13171.php : benaderd 12 mei 2025), "Francisca Castro Vazquez (1924-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.