De temperatuur op 2 maart 1890 lag rond de -3.9 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 40%. Bron: KNMI
14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
29 december » Het bloedbad van Wounded Knee vindt plaats.
Doopdag 26 april 1891
De temperatuur op 26 april 1891 lag rond de 10,0 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 53%. Bron: KNMI
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
16 juni » John Abbott wordt premier van Canada.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
3 november » De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave.
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
Trouwdag 9 augustus 1913
De temperatuur op 9 augustus 1913 lag tussen 8,7 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
29 mei » In Parijs gaat het ballet Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky in première.
29 juli » Oprichting van de Noorse voetbalclub Vålerenga IF.
10 augustus » Vrede van Boekarest (1913), einde van de Tweede Balkanoorlog..
16 september » Oprichting van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië.
10 oktober » Het Panamakanaal wordt geopend.
14 december » Kreta wordt officieel geannexeerd door Griekenland.
Dag van overlijden 29 februari 1968
De temperatuur op 29 februari 1968 was gemiddeld -1.1 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
16 maart » Amerikaanse troepen in Vietnam plegen een massamoord in Mỹ Lai.
7 september » De VARA zendt de laatste aflevering uit van de serie Ja zuster, nee zuster
14 september » Gyula Zsivótzky scherpt in Boedapest zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (73,74 meter) aan tot 73,76 meter.
1 oktober » Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam wordt geopend.
14 oktober » De Amerikaanse atleet Jim Hines brengt het wereldrecord 100 m op 9,95 sec. Het is de eerste keer dat dit record elektronisch wordt vastgelegd.
22 november » Het Beatles-album The Beatles, beter bekend als The White Album, komt uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P12407.php : benaderd 13 mei 2025), "Paula Neri (1890-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.