Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
9 februari » Jefferson Davis wordt gekozen als eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
18 februari » Jefferson Davis legt de eed af als president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
4 maart » De "Stars and Bars" wordt aangenomen als de vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika
20 maart » Een verwoestende aardbeving vindt plaats in de Argentijnse stad Mendoza.
21 juli » Eerste Slag bij Bull Run. Eerste grote veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende overwinning voor de Geconfedereerde Staten van Amerika.
30 september » De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
Trouwdag 21 april 1894
De temperatuur op 21 april 1894 lag rond de 7,6 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 14 december 1945
De temperatuur op 14 december 1945 lag tussen 0,4 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
23 februari » Amerikaanse mariniers planten de vlag op Iwo Jima.
13 maart » Koningin Wilhelmina keert terug in Nederland.
14 maart » Michael Martin Murphey, Amerikaans singer-songwriter, gitarist, producent en acteur
19 maart » Tweede Wereldoorlog: Adolf Hitler vaardigt zijn "Nero-bevel" uit waarin staat dat alle industrieën, militaire installaties, winkels, transportfaciliteiten en communicatielijnen in Duitsland moeten worden vernietigd.
23 mei » De Duitse regering-Dönitz wordt gearresteerd.
10 juli » De Nederlandse onderzeeboot O 19 wordt door de bemanning van de Amerikaanse onderzeeboot Cod vernietigd omdat het vastzit op een rif.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P12103.php : benaderd 9 mei 2025), "Heinrich Friedrich Velte (1861-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.