De temperatuur op 8 november 1932 lag tussen 3,0 °C en 6,7 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 13,5 mm neerslag gedurende 12,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 februari » James Chadwick publiceert in het tijdschrift Nature voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen.
27 februari » James Chadwick verifieert experimenteel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
12 mei » Tien weken na zijn kidnapping wordt het zoontje van Charles Lindbergh dood teruggevonden.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
11 juli » Muhammad Ali Bey al-Abid wordt president van Syrië.
Trouwdag 16 mei 1952
De temperatuur op 16 mei 1952 lag tussen 9,0 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 11,7 uur zonneschijn (74%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
6 februari » Elizabeth II wordt koningin van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en de landen van het Britse Gemenebest.
22 april » Het VVD-kamerlid Wendelaar stelt in de Eerste Kamer vragen over het gedicht Oote oote oote Boe van Jan Hanlo.
12 juli » Opening van het Ljudski vrt Stadion in Maribor, Slovenië.
25 juli » Het verdrag over de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal wordt van kracht.
25 augustus » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Mariscal Braun.
20 september » Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
Dag van overlijden 11 mei 1974
De temperatuur op 11 mei 1974 lag tussen 6,7 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 9,0 uur zonneschijn (58%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
31 augustus » President Hugo Banzer van Bolivia trekt zijn ontslagaanvraag in op verzoek van de strijdkrachten.
4 september » In de eerste interland na het WK voetbal 1974 in West-Duitsland wint het Nederlands voetbalelftal in Stockholm met 5-1 van Zweden. Johan Neeskens benut twee strafschoppen. Middenvelder Jan Peters van N.E.C. maakt zijn debuut voor Oranje.
13 september » Gijzeling van de Franse Ambassade in Den Haag door leden van het Japanse Rode Leger.
25 september » In de tweede interland sinds het WK 1974 wint het Nederlands voetbalelftal in Helsinki met 3-1 van Finland in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal 1976. Johan Cruijff scoort tweemaal, nadat Timo Rahja de thuisploeg na zestien minuten op voorsprong heeft gezet.
9 oktober » Het Nederlands voetbalelftal in Helsinki verslaat Zwitserland met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. Centrumspits Ruud Geels maakt in de 39ste minuut het enige doelpunt. Theo de Jong en Dick Schneider spelen hun laatste interland voor Oranje.
19 december » De microcomputer Altair 8800 komt op de markt, de eerste computer gericht op de particuliere markt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jerry Barber, "Barber Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barber-family-tree/P575.php : benaderd 5 mei 2025), "Franklin Dee Lack (1932-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.