De temperatuur op 5 augustus 1932 lag tussen 9,2 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,8 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
27 februari » James Chadwick verifieert experimenteel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV De Bataven.
21 mei » Amelia Earhart voltooit als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
2 augustus » Het positron, het antideeltje van het elektron, wordt ontdekt door Carl Anderson.
31 oktober » Het Londense metrostation Gillespie Road wordt vernoemd naar Arsenal.
Trouwdag 4 september 1952
De temperatuur op 4 september 1952 lag tussen 8,0 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 3,2 mm neerslag gedurende 4,5 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (22%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
10 maart » Fulgencio Batista leidt een geslaagde staatsgreep in Cuba.
24 juni » In Duitsland verschijnt de eerste Bild Zeitung.
12 juli » Opening van het Ljudski vrt Stadion in Maribor, Slovenië.
2 september » Het kabinet-Drees II volgt het kabinet-Drees I op.
3 oktober » Het Britse leger test in Australië zijn eerste atoombom.
4 december » Door een combinatie van rook (smoke) en mist (fog) vallen in Londen veel doden. Het woord smog, een samentrekking van smoke en fog is geboren.
Dag van overlijden 2 december 1994
De temperatuur op 2 december 1994 lag tussen -0.2 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 2,0 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
12 februari » Bisschopswijding van Ad van Luyn, bisschop van Rotterdam
27 mei » In Princeton wordt de recordtemperatuur van 5,10 *10°C bereikt.
17 juni » Na een achtervolging, die live te zien was op televisie, wordt O.J. Simpson gearresteerd als verdachte van moord op zijn ex-vrouw en een vriend van haar.
15 augustus » Ilich Ramírez Sánchez, de terrorist die bekendstaat als "Carlos", wordt gearresteerd.
29 november » Bij een granaatexplosie in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, komen vijf mensen om het leven.
26 december » Elitetroepen van de Franse gendarmerie maken op het vliegveld van Marseille een einde aan een in Algiers begonnen kaping van een Airbus van Air France met 170 inzittenden. Vier Algerijnse kapers worden gedood.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jerry Barber, "Barber Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barber-family-tree/P5490.php : benaderd 14 mei 2025), "Bobby Lee Stewart (1932-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.