De temperatuur op 19 maart 1914 lag tussen 1,0 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 2,0 mm neerslag. Er was 3,1 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
31 oktober » Begin zware beschietingen rondom het Belgische dorp Wijtschate.
Trouwdag 2 augustus 1985
De temperatuur op 2 augustus 1985 lag tussen 10,8 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » Een Spaanse Boeing 727 stort neer op de berg Oiz in Durango, Biskaje Spanje. 148 mensen komen om.
9 mei » Het Boliviaanse kabinet treedt af zodat president Hernán Siles zijn regering kan reorganiseren.
11 mei » Bij een voetbalwedstrijd tussen Bradford City en Lincoln City vinden 56 mensen de dood door brand op de tribunes.
9 juli » De in Zuid-Afrika gevangengenomen Nederlandse anti-apartheidsactivist Klaas de Jonge weet te ontsnappen naar de Nederlandse ambassade in Pretoria. Vrijwel meteen wordt hij daar weer door de Zuid-Afrikaanse politie weggesleept wat de aanleiding is voor een diplomatieke rel.
26 oktober » Demonstranten keren in de Haagse Houtrusthallen premier Lubbers de rug toe als hij een toespraak wil houden na het aanbieden van miljoenen handtekeningen tegen de plaatsing van kruisraketten.
9 november » De bende van Nijvel pleegt haar laatste en meest bloederige overval op de Delhaize van Aalst. 8 mensen worden koelbloedig doodgeschoten bij de overval.
Dag van overlijden 18 februari 1991
De temperatuur op 18 februari 1991 lag tussen -3.2 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 april » Het eerste nummer van het Rotterdams Dagblad verschijnt, de opvolger van Het Vrije Volk en het Rotterdams Nieuwsblad.
9 juni » In de Togolese hoofdstad Lomé wordt op grote schaal feestgevierd nadat soldaten een levensgroot standbeeld van de omstreden president Étienne Eyadéma hebben verwijderd.
9 juni » President César Gaviria van Colombia werkt mee aan de ontbinding van het parlement en schrijft vervroegde verkiezingen uit, waardoor op 4 juli een nieuwe grondwet kan worden aangenomen om een einde te maken aan het machtsmonopolie van de twee traditionele partijen, de liberalen en conservatieven.
20 juni » De Duitse Bondsdag wijst Berlijn aan als de nieuwe hoofdstad.
26 augustus » De eerste Kroatische president Franjo Tudjman verklaart de oorlog aan Joegoslavië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jerry Barber, "Barber Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barber-family-tree/P4507.php : benaderd 12 mei 2025), "Cecil Carl Arnold (1914-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.