De temperatuur op 25 december 1919 lag tussen -0,6 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 12,7 mm neerslag. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Trouwdag 20 september 1941
De temperatuur op 20 september 1941 lag tussen 8,3 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
6 april » Duitse troepen vallen Joegoslavië en Griekenland binnen.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
11 september » Franklin Delano Roosevelt verklaart in reactie op de Duitse aanvallen met onderzeeboten dat de Amerikaanse vloot voortaan met geweld zal reageren (FDR Fireside Chat: "On Maintaining Freedom of the Seas"), en loopt hiermee vooruit op de formele oorlogsverklaring van december 1941 (na 'Pearl Harbor').
29 september » Het bloedbad van Babi Jar vindt plaats.
3 oktober » De eerste spuitbussen op drijfgas komen op de markt, in de VS.
Dag van overlijden 6 mei 1968
De temperatuur op 6 mei 1968 lag tussen 4,0 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 4,9 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
9 februari » De eerste Rotterdamse metrolijn en tevens kleinste ter wereld wordt geopend door prinses Beatrix samen met haar echtgenoot.
30 mei » Willem van Hanegem maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in het vriendschappelijke duel tegen Schotland (0-0).
27 juni » Vier leden van de Boerenpartij (Evert Jan Harmsen, Johan van de Brake, Wouter van Harselaar en Hubert Kronenburg) splitsen zich af en gaan in de Nederlandse Tweede Kamer verder als de Groep Harmsen.
20 augustus » In Tsjechoslowakije komt met de inval van troepen van USSR en Warschaupact abrupt een einde aan de door Alexander Dubček aangestuurde Praagse Lente.
14 september » Gyula Zsivótzky scherpt in Boedapest zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (73,74 meter) aan tot 73,76 meter.
21 september » Het eerste nummer van Amnesty's mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd verschijnt in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jerry Barber, "Barber Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barber-family-tree/P4137.php : benaderd 14 mei 2025), "Lucille McDonald (1919-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.