De temperatuur op 26 oktober 1908 lag tussen 6,3 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
7 februari » Op de rijksmarinewerf wordt de kiel gelegd van het pantserschip De Zeven Provinciën.
21 juni » In Londen demonstreren duizenden vrouwen voor vrouwenkiesrecht.
25 juli » Oprichting van de Duitse roei-, tennis- en hockeyclub Rüsselsheimer RK uit Rüsselsheim am Main.
1 oktober » De eerste T-Ford loopt van de band.
5 oktober » Het autonome vorstendom Bulgarije verklaart zich onafhankelijk van het Osmaanse rijk.
7 november » Ernest Rutherford slaagt er voor het eerst in een atoom te isoleren.
Trouwdag 4 september 1928
De temperatuur op 4 september 1928 lag tussen 8,9 °C en 24,0 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
7 juni » Karel Dubois, een kanunnik uit Roeselare, sticht de KSA als onderdeel van de Katholieke Actie (KA) en vervanger van de AKVS.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
13 juli » Bij een mijngasontploffing in de Staatsmijn Hendrik in Limburg (Nederland) vallen dertien doden.
15 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 22e editie van de Ronde van Frankrijk.
1 november » In Bergamo wordt het Stadio Atleti Azzurri d'Italia officieel geopend.
Dag van overlijden 22 juli 1945
De temperatuur op 22 juli 1945 lag tussen 15,1 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 5,7 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 5,1 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
17 maart » De Ludendorffbrug te Remagen stort in nadat ze op 7 maart ongeschonden werd ingenomen door de Amerikanen.
11 april » Kamp Erika nabij Ommen wordt bevrijd.
5 mei » Bespreking over voorwaarden capitulatie van het Duitse leger in Nederland op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de basis voor Bevrijdingsdag.
7 mei » Schietpartij op de Dam in Amsterdam, waarbij meer dan 30 doden en 120 gewonden vallen.
17 juli » Schilder Han van Meegeren wordt gearresteerd wegens het onder de naam Vermeer verkopen van eigen schilderwerken, waaronder Emmausgangers aan museum Boymans.
4 augustus » Prinses Juliana en haar familie keren vanuit Canada terug naar Nederland. Ze verbleven daar tijdens de oorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ann Cramer, "Ann Cramer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ann-cramer-family-tree/P1216.php : benaderd 5 mei 2025), "Freda Laverne Holland Babcock (1908-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.