De temperatuur op 15 september 1917 lag tussen 6,7 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,7 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 februari » De Mexicaanse grondwet treedt in werking.
26 februari » In Utrecht wordt de eerste Jaarbeurs gehouden.
30 april » Bij een vergissingsbombardement op Zierikzee komen drie personen om het leven. Een Brits vliegtuig had verkeerd genavigeerd en was in de veronderstelling boven België te vliegen.
7 juni » Nieuw-Zeelandse troepen vallen de beruchte "Messines Ridge" bij de Belgische plaats Wijtschate aan; de aanval duurt tot de 17de.
9 december » De Turken worden door de Britten verslagen. Jeruzalem wordt bevrijd.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
Trouwdag 28 juni 1941
De temperatuur op 28 juni 1941 lag tussen 12,9 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
3 april » Hongaarse en Duitse soldaten trekken Joegoslavië binnen.
1 mei » Citizen Kane, een film van Orson Welles, gaat in de VS in première.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Staking van meer dan 100.000 arbeiders in Luik, geleid door Julien Lahaut, georganiseerd door het onafhankelijkheidsfront.
23 oktober » Tweede Wereldoorlog: Georgi Zjoekov neemt de leiding op zich van het Rode Leger en probeert te voorkomen dat Duitse troepen verder Rusland intrekken.
11 december » Duitsland en Italië verklaren de Verenigde Staten de oorlog, waarna de VS in antwoord hen de oorlog verklaart en zich hierdoor mengt in de Tweede Wereldoorlog in Europa.
25 december » Hongkong geeft zich over aan Japan.
Dag van overlijden 30 juli 1974
De temperatuur op 30 juli 1974 lag tussen 13,6 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
18 januari » Ondertekening van de troepenscheiding tussen Egyptische en Israëlische troepen bij het Suezkanaal, resultaat van de pendeldiplomatie van Henry Kissinger.
9 april » Opening van het Ghenceastadion, een voetbalstadion in Boekarest, Roemenië en de thuisbasis van Steaua Boekarest.
16 mei » Helmut Schmidt wordt gekozen tot bondskanselier van West-Duitsland.
14 juni » De allereerste rode kaart in het voetbal wordt uitgereikt aan de Chileen Carlos Caszely op het WK.
30 juni » Het Nederlands voetbalelftal verslaat ook de DDR bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Het duel in Gelsenkirchen eindigt in 2-0 door doelpunten van Johan Neeskens en Rob Rensenbrink.
19 december » De microcomputer Altair 8800 komt op de markt, de eerste computer gericht op de particuliere markt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P89.php : benaderd 4 mei 2025), "Margaret Edith CRAM (1917-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.