4 januari » Utah ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten en treedt toe tot de Unie als 45e staat.
5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
6 april » In Athene beginnen de eerste moderne Olympische Spelen.
13 september » Paus Leo XIII verklaart in zijn apostolische brief Apostolicae Curae de priester- en bisschopswijdingen en Apostolische successie in de Kerk van Engeland ongeldig.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
Trouwdag 24 augustus 1918
De temperatuur op 24 augustus 1918 lag tussen 8,3 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 3,4 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
16 november » De Democratische Republiek Hongarije wordt uitgeroepen
Dag van overlijden 21 juni 1945
De temperatuur op 21 juni 1945 lag tussen 15,6 °C en 28,9 °C en was gemiddeld 20,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 13,9 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
30 januari » In de Oostzee wordt het schip de Wilhelm Gustloff getorpedeerd. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend opvarenden aan boord overleven slechts 1239 personen de ramp. De ondergang van de Wilhelm Gustloff is de grootste scheepsramp uit de geschiedenis.
6 april » Op Texel komt een Georgische eenheid in opstand tegen de Duitsers.
15 juli » Leopold III, koning der Belgen, wil een volksraadpleging alvorens af te treden (Koningskwestie).
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
21 oktober » Stemrecht voor vrouwen: vrouwen mogen voor de eerste keer stemmen in Frankrijk.
17 november » De door Nederland geleende onderzeeboot Hr. Ms. Zeehond wordt teruggegeven aan de Royal Navy.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P8312.php : benaderd 4 mei 2025), "Helen Starling WHITEHEAD (1896-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.