De temperatuur op 21 juni 1904 lag tussen 6,9 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
Trouwdag 4 maart 1922
De temperatuur op 4 maart 1922 lag tussen 6,2 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 6,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
3 april » Jozef Stalin wordt de eerste secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
Dag van overlijden 19 juli 1993
De temperatuur op 19 juli 1993 lag tussen 13,1 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 6,3 mm neerslag gedurende 8,7 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 januari » De olietanker Braer slaat bij de Shetlandeilanden te pletter: 85.000 ton olie stroomt in zee.
12 januari » De Angolese oppositiebeweging UNITA herovert het centrum van de stad Huambo, dat ze eerder moest prijsgeven aan regeringstroepen.
18 mei » In de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio ontploffen vijf bommen, enkele uren nadat de Franse minister van binnenlandse zaken Charles Pasqua het eiland heeft verlaten.
1 november » De Britse hordenloper Colin Jackson wordt door de IAAF uitgeroepen tot beste atleet in 1993. Bij de vrouwen gaat de eretitel naar zijn landgenote Sally Gunnell.
21 november » De Chileense voetballer Lukas Tudor scoort zeven keer namens Universidad Católica in het competitieduel tegen CD Antofagasta (8-3).
1 december » Georgië en Abchazië sluiten een basisakkoord dat een einde moet maken het gewapende conflict tussen beide naties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P8247.php : benaderd 3 mei 2025), "Avis Maud MESERVE (1904-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.