De temperatuur op 28 mei 1911 lag tussen 10,9 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 17,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 7,7 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
26 januari » Première van de opera Der Rosenkavalier van Richard Strauss in Dresden.
8 april » In Leiden ontdekt Heike Kamerlingh Onnes supergeleiding.
30 mei » De eerste editie van de Indianapolis 500 vindt plaats op Indianapolis Motor Speedway.
1 september » Anthony Fokker maakt voor het eerst een vlucht boven Haarlem met zijn eendekker Spin III.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
Trouwdag 25 december 1932
De temperatuur op 25 december 1932 lag tussen -0,3 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » Ernest Lawrence vraagt octrooi aan op het cyclotron.
11 juli » Muhammad Ali Bey al-Abid wordt president van Syrië.
2 augustus » Het positron, het antideeltje van het elektron, wordt ontdekt door Carl Anderson.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
31 oktober » Het Londense metrostation Gillespie Road wordt vernoemd naar Arsenal.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Dag van overlijden 15 september 1991
De temperatuur op 15 september 1991 lag tussen 9,1 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
17 maart » President Michail Gorbatsjov van de Sovjet-Unie schrijft een referendum uit waarin de burgers van de vijftien deelrepublieken zich kunnen uitspreken of ze het behoud van de Sovjet-Unie wenselijk achten of niet.
14 april » Bisschopswijding van André-Mutien Léonard tot bisschop van Namen in België.
2 juni » De Finse speerwerper Seppo Räty scherpt in Punkalaidun zijn wereldrecord aan tot 96,96 meter, bijna vijf meter meer dan de afstand die hij op 6 mei 1991 in de Japanse stad Shizuoka wist te overbruggen.
21 augustus » Letland verkrijgt de onafhankelijkheid.
15 september » De Angolese rebellenleider Jonas Savimbi belooft de Amerikaanse vice-president Dan Quayle dat zijn UNITA-beweging de vredesonderhandelingen met de linkse regering in Angola zal hervatten.
22 december » Onder leiding van Tengiz Kitovani en Dzjaba Ioseliani belegeren paramilitaire groepen en een deel van de Georgische Nationale Garde het parlementsgebouw in de hoofdstad Tblisi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7669.php : benaderd 3 mei 2025), "Bertha M CRAM (1911-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.