De temperatuur op 21 oktober 1909 lag tussen 10,0 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 0,6 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
Trouwdag 27 augustus 1933
De temperatuur op 27 augustus 1933 lag tussen 12,8 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 19,2 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (78%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
10 februari » Een voltreffer van een Dornier vliegboot maakt in Straat Soenda een eind aan een vijfdaagse muiterij op de Nederlandse kruiser De Zeven Provinciën.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
3 juni » Encycliek Dilectissima Nobis van Paus Pius XI over de onderdrukking van de Kerk van Spanje.
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
Dag van overlijden 16 december 2002
De temperatuur op 16 december 2002 lag tussen 0,8 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 3,5 mm neerslag gedurende 8,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
19 januari » Gastland Mali begint de 23ste editie van het Afrikaans kampioenschap voetbal met een 1-1 gelijkspel tegen Liberia in het Stade du 26 Mars in Bamako.
29 januari » In zijn State of the Union-toespraak gebruikt de Amerikaanse president George W. Bush de term "As van het kwaad" voor landen waarvan de regering zich in de ogen van de VS schuldig maakt aan het beschermen van het terrorisme.
9 maart » Herbegrafenis van kardinaal Stefano Borgia (1731-1804) in de kathedraal van Velletri.
27 maart » De fusie tussen voetbalclubs Daring Leuven, Stade Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee is een feit en vanaf dit moment spreekt men enkel nog van Oud-Heverlee Leuven.
20 augustus » Oprichting van de Venezolaanse voetbalclub Aragua Fútbol Club.
14 september » De Amerikaanse atleet Tim Montgomery verbetert het ruim drie jaar oude record op de 100 m sprint met 0,01 sec en brengt het op 9,78 sec.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7596.php : benaderd 3 mei 2025), "Eleanor L CRAM (1909-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.