De temperatuur op 22 augustus 1941 lag tussen 10,9 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 2,2 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
20 januari » Franklin Delano Roosevelt wordt voor de derde maal als president geïnaugureerd, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
22 februari » In Amsterdam begon de grote razzia tegen de Joden door 600 man van de Ordnungspolizei.
28 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Independiente Santa Fe.
6 september » Holocaust: de verplichting om een Jodenster met daarin het woord Jood te dragen wordt uitgebreid naar alle Joden boven de zes jaar in door Duitsland bezette gebieden.
21 oktober » Massamoorden door de nazi's in onder meer Kragujevac.
8 december » Het Congres van de Verenigde Staten verklaart Japan de oorlog. Alleen de vrouwelijke afgevaardigde Jeannette Rankin stemt tegen. Ook Engeland en Australië verklaren Japan de oorlog.
Trouwdag 11 november 1961
De temperatuur op 11 november 1961 lag tussen 2,4 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
25 januari » President John F. Kennedy geeft een persconferentie. Dit is de eerste keer dat een presidentiële persconferentie live wordt uitgezonden op de televisie.
9 mei » Koningin Juliana stelt de Gerbrandytoren in gebruik; deze toren in IJsselstein is beter bekend als de zender Lopik.
24 mei » Cyprus wordt lid van de Raad van Europa.
13 augustus » Op gezag van Walter Ulbricht en de Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov worden in Berlijn, 's nachts, straten afgezet met prikkeldraad en militaire voertuigen.
31 oktober » Orkaan Hattie landt nabij Belize City en vernietigt die stad daarbij, stichting vluchtelingenkamp Hattieville.
29 november » De Mercury-Atlas 5 wordt gelanceerd met aan boord de chimpansee Enos. De capsule cirkelt tweemaal rond de Aarde en landt in zee, in de buurt van Puerto Rico.
Dag van overlijden 18 september 2015
De temperatuur op 18 september 2015 lag tussen 9,9 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 6,0 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
8 april » Premier Erna Solberg van Noorwegen biedt haar excuses aan voor de manier waarop Roma voor en na de Tweede Wereldoorlog zijn behandeld. Volgens haar is sprake van "een zwarte bladzijde in de geschiedenis" van het Scandinavische land.
12 juni » Zimbabwe gaat afscheid nemen van zijn door hyperinflatie vrijwel waardeloos geworden dollar. De inwoners van het Afrikaanse land krijgen tot 30 september de kans hun geld om te ruilen in Amerikaanse dollars.
5 juli » Amerika wint het zevende WK voetbal voor vrouwen door titelhouder Japan in de finale met 5-2 te verslaan.
10 september » De Venezolaanse oppositieleider Leopoldo López wordt veroordeeld tot bijna veertien jaar celstraf voor het aanzetten tot geweld.
15 november » Schaatser Pavel Kulizjnikov verbetert in Calgary het wereldrecord van Jeremy Wotherspoon op de 500 meter (34,03 seconden) met een tijd van 34,00 seconden.
25 november » Luis Manuel Díaz, een lokale leider van oppositiepartij Democratische Actie in Venezuela, wordt doodgeschoten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7451.php : benaderd 3 mei 2025), "Norma CRAM (1941-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.