De temperatuur op 7 juni 1910 lag tussen 15,6 °C en 30,1 °C en was gemiddeld 22,3 °C. Er was 29,3 mm neerslag. Er was 8,9 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
11 april » Voetbalclubs Eendracht en NVV Nijmegen fuseren en vormen de Nijmegen Eendracht Combinatie, beter bekend als N.E.C.
15 april » Charles Daniels scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.02,8. Het oude record stond sinds 20 juli 1908 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
27 mei » Bij een experiment met duikboten zinkt de Franse Pluvoise na een aanvaring met een postboot.
10 juni » Oprichting van de Deense voetbalclub Fremad Amager.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 4 juli 1926
De temperatuur op 4 juli 1926 lag tussen 15,8 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 4,9 mm neerslag. Er was 3,1 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
31 mei » Oprichting van het Nationaal park Kruger in Zuid-Afrika.
23 juli » De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) wordt opgericht.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
Dag van overlijden 27 december 1988
De temperatuur op 27 december 1988 lag tussen 6,1 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (48%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
9 mei » De Colombiaanse guerrillagroepering ELN laat de West-Duitse ereconsul Helmut Lücker na zes dagen vrij.
6 juli » Het productieplatform Piper Alpha in de Noordzee wordt getroffen door een aantal explosies gevolgd door brand. Daarbij komen 167 mensen om. Het is de grootste ramp in de offshore olie-industrie.
24 juli » De Spaanse wielrenner Pedro Delgado wint de 75 editie van de Ronde van Frankrijk.
8 september » De Cubaanse atleet Javier Sotomayor scherpt bij atletiekwedstrijden in Salamanca het ruim half jaar oude wereldrecord hoogspringen van Carlo Thränhardt met 1 centimeter aan tot 2,43 meter.
5 oktober » De Angolese regering is bereid om met de verzetsorganisatie UNITA te onderhandelen over beëindiging van de burgeroorlog, zegt president José Eduardo dos Santos in een vraaggesprek met het Franse dagblad Libération.
24 oktober » De Algerijnse president Chadli Bendjedid kondigt politieke hervormingen aan in een tv-toespraak. Hij stelt dat het eenpartijstelsel gehandhaafd zal blijven, maar dat de enige en regerende partij, het FLN, opengesteld zal worden voor niet-partijleden en vertegenwoordigers van vakbonden en andere massa-organisaties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7409.php : benaderd 3 mei 2025), "Rose Marie CRAM (1910-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.