De temperatuur op 17 juli 1924 lag tussen 12,7 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 1,1 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
22 februari » Calvin Coolidge houdt als eerste president van de Verenigde Staten een radiotoespraak vanuit het Witte Huis.
27 maart » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol bij de Bierkellerputsch.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
23 juli » Oprichting van de Deense voetbalclub Esbjerg fB.
1 oktober » De Eerste vlucht KLM naar Nederlands-Indië vertrekt van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Trouwdag 4 december 1944
De temperatuur op 4 december 1944 lag tussen 5,6 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,3 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
17 januari » Met de Slag om Monte Cassino begint een van de langste en bloedigste slagen van de Tweede Wereldoorlog.
7 augustus » De Amerikaanse computertechnicus Howard Aiken presenteert op de Harvard-universiteit de eerste programmeerbare rekenmachine, de Harvard Mark I.
8 september » Lancering van de eerste V2-raket vanuit Nederland richting Londen; doel wordt getroffen.
3 oktober » Britse bommenwerpers bombarderen de dijk bij Westkapelle, om Walcheren onder water te zetten, zodat de Duitse bezetters makkelijker te verdrijven waren.
9 oktober » WO2: bij kerk-razzia's in Noord-Limburg worden duizenden jongens en mannen opgepakt.
19 oktober » In Japan ontstaan de Kamikaze, een zelfmoord groep ter verdediging van Japan in de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 20 februari 2015
De temperatuur op 20 februari 2015 lag tussen 3,4 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 5,3 °C. Er was 20,0 mm neerslag gedurende 22,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
31 mei » Laatste aflevering van het zondagavondprogramma Carlo & Irene: Life4You.
8 september » James Bond-boek Trigger Mortis van schrijver Anthony Horowitz verschijnt.
6 november » Klaasje Meijer, Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen winnen K3 zoekt K3. Ze volgen Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen op als K3.
13 november » Aanslagen in Parijs; in totaal 131 mensen komen om het leven bij een zestal gecoördineerde terroristische aanslagen. Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op.
20 november » Schaatser Pavel Kulizjnikov verbetert in Salt Lake City zijn eigen wereldrecord op de 500 meter (34,00 seconden) met een tijd van 33,98 seconden.
30 december » Op een boorplatform voor de kust van Noorwegen komt één persoon om het leven in een hevige storm, als het platform in de Noordzee wordt getroffen door een grote golf.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7404.php : benaderd 3 mei 2025), "Edna Ruth CRAM (1924-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.