De temperatuur op 7 mei 1915 lag tussen 9,6 °C en 22,2 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 11,6 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 februari » (VS) - Onder het motto Panama-Pacific wordt in San Francisco de 20e wereldtentoonstelling geopend.
24 april » De Armeense Genocide begint.
1 juli » Oprichting van de Luxemburgse voetbalclub Avenir Beggen.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.
Trouwdag 28 oktober 1942
De temperatuur op 28 oktober 1942 lag tussen 6,8 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 2,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
20 januari » De nazi's beslissen op de Wannseeconferentie over de 'Endlösung der Judenfrage' ('oplossing van het Jodenvraagstuk').
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
Dag van overlijden 1 januari 1979
De temperatuur op 1 januari 1979 lag tussen -16.9 °C en -5 °C en was gemiddeld -11.1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,8 uur zonneschijn (87%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
10 januari » Biljarter Raymond Ceulemans en zwemster Carine Verbauwen worden in België uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het jaar 1978.
26 maart » Egypte en Israël tekenen een vredesverdrag, waarbij Egypte het eerste Arabische land is dat Israël erkent.
1 april » Iran wordt een islamitische republiek.
11 april » De Oegandese dictator Idi Amin wordt afgezet.
21 mei » Jimmy Connors verdringt Björn Borg na zes weken als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals.
9 juli » Björn Borg lost Jimmy Connors voor de derde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, ditmaal na zeven weken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7304.php : benaderd 3 mei 2025), "Marva CRAM (1915-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.