De temperatuur op 15 december 1920 lag tussen -8,6 °C en -4,0 °C en was gemiddeld -6,2 °C. Er was 5,6 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
1 augustus » Frankrijk roept het mandaatgebied Libanon uit.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
31 augustus » De eerste steen wordt gelegd voor een nieuwe cacao- en chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar.
11 december » De staat neemt de spoorwegmaatschappijen Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen over.
Trouwdag 24 december 1938
De temperatuur op 24 december 1938 lag tussen -6,4 °C en -3,8 °C en was gemiddeld -5,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
13 juli » Op de Veluwe wordt het Kröller-Müller Museum geopend.
10 augustus » In de Colombiaanse stad Bogotá wordt het Estadio El Campín officieel in gebruik genomen met de interlandwedstrijd tussen Colombia en Ecuador.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
9 november » (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
Dag van overlijden 10 juni 1987
De temperatuur op 10 juni 1987 lag tussen 5,3 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 7,9 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
25 maart » In de EK-kwalificatiereeks loopt het Nederlands voetbalelftal averij op door in Rotterdam met 1-1 gelijk te spelen tegen Griekenland. Ajacied Aron Winter maakt zijn debuut voor Oranje.
25 april » De 22ste editie van Amstel Gold Race wordt gewonnen door de Nederlander Joop Zoetemelk.
1 juli » De Europese Akte treedt in werking.
17 augustus » Steffi Graf lost Martina Navrátilová na negentig weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters, en de Duitse houdt bijna vier jaar stand.
29 november » Een Boeing 707 van Korean Air explodeert boven de grens van Thailand en Birma, waarbij 115 mensen omkomen. Het betrof een terroristische daad van Noord-Korea.
20 december » De veerboot Doña Paz komt in aanvaring met de olietanker Vector en zinkt. Het vermoedelijke dodental daarbij is 4375.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7282.php : benaderd 4 mei 2025), "Elva Aliene Plant (1920-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.