De temperatuur op 29 maart 1918 lag tussen 3,7 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 6,0 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
9 november » Novemberrevolution, de Duitse keizer Wilhelm II treedt gedwongen af, einde van het Duitse Keizerrijk; zowel de Duitse Republiek als de Radenrepubliek worden uitgeroepen.
9 december » Oprichting van de Finse Nationale Coalitiepartij.
Trouwdag 18 juli 1953
De temperatuur op 18 juli 1953 lag tussen 12,2 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,5 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 7,9 uur zonneschijn (49%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 januari » De Oostenrijkse schansspringer Sepp Bradl wint de eerste editie van de Vierschansentoernooi.
25 maart » Oprichting van het Aartsbisdom Nairobi in Kenia, en benoeming van John Joseph McCarthy tot aartsbisschop van Nairobi.
1 april » Het Paraguayaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de finale met 3-2 te winnen van titelhouder Brazilië.
29 mei » De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en de Nepalese Sherpa Tenzing Norgay bereiken als eerste mensen de top van de Mount Everest.
27 juli » De wapenstilstand van Panmunjon maakt een eind aan de Koreaanse oorlog.
1 oktober » Het jeugdtijdschrift Taptoe verschijnt voor het eerst.
Dag van overlijden 14 oktober 2005
De temperatuur op 14 oktober 2005 lag tussen 11,3 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (30%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
9 april » Prins Charles van Groot-Brittannië treedt in het huwelijk met Camilla Parker Bowles, een dag later dan de bedoeling was vanwege de uitvaart van Paus Johannes Paulus II in Vaticaanstad.
21 mei » De Kingda Ka wordt geopend in Six Flags Great Adventure. Op het moment van opening was het de snelste achtbaan ter wereld.
10 juli » De Zwitserse wielrenster Nicole Brändli wint de Ronde van Italië voor vrouwen met ruim een minuut voorsprong op de Spaanse Joane Somarriba. Edita Pučinskaitė uit Litouwen eindigt als derde.
11 september » Judoka Dennis van der Geest wordt in Caïro wereldkampioen in de open klasse.
11 oktober » In Liberia vinden de eerste vrije verkiezingen sinds 1997 plaats.
8 november » Na een motie van wantrouwen ingediend door GroenLinks moet wethouder Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam het veld ruimen op grond van een interview, waarin hij had gezegd dat criminele moslims vaak hun religie misbruiken om hun gedrag te rechtvaardigen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7168.php : benaderd 3 mei 2025), "Richard Louis CRAM (1918-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.