De temperatuur op 30 juni 1904 lag tussen 5,8 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
Trouwdag 21 oktober 1933
De temperatuur op 21 oktober 1933 lag tussen 5,4 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 0,7 mm neerslag gedurende 0,8 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
2 maart » King Kong gaat in New York in première
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
17 oktober » De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
16 december » Abe de Vries en Sipke Castelein winnen de vijfde Elfstedentocht.
Dag van overlijden 28 oktober 2000
De temperatuur op 28 oktober 2000 lag tussen 11,6 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 7,5 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
7 april » D66-leider Thom de Graaf pleit voor modernisering van de monarchie.
21 mei » Nederland speelt in het Wagener-stadion in Amstelveen zijn duizendste officiële hockeyinterland. Tegenstander is Australië, dat met 4-1 wordt verslagen.
28 mei » Zwemster Inge de Bruijn scherpt in Sheffield het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 53,80. De mondiale toptijd was met 54,01 in handen van Jingyi Le.
16 september » Marcel Wouda zwemt een Nederlands record op de 100 meter schoolslag.
26 oktober » Laurent Gbagbo wordt als president gekozen in Ivoorkust.
17 november » In Peru wordt president Alberto Fujimori afgezet.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7023.php : benaderd 3 mei 2025), "Ione Arloine CRAM (1904-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.