De temperatuur op 2 oktober 1906 lag tussen 9,9 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 17,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
26 maart » De Electrotechnische Vereeniging (ETV) wordt opgericht.
19 mei » Oprichting van de Engelse voetbalclub Southend United.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
6 december » De Britse overheid verleent zelfbestuur aan de vroegere boerenrepubliek Transvaal.
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
Trouwdag 13 juni 1930
De temperatuur op 13 juni 1930 lag tussen 12,7 °C en 27,0 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 13,0 uur zonneschijn (78%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 februari » Clyde Tombaugh ontdekt de planeet Pluto na bestudering van foto's die in januari zijn genomen (sinds 24 augustus 2006 wordt Pluto niet langer als planeet maar als dwergplaneet bestempeld).
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
25 november » Op Java begint een uitbarsting van de vulkaan Merapi. 13 dorpen worden vernietigd, en 23 andere zwaar beschadigd. Er sterven meer dan 1300 mensen. Pas in september 1931 komt de vulkaan weer tot rust.
16 december » Oprichting hockeyclub MEP uit Boxtel.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Dag van overlijden 19 februari 1994
De temperatuur op 19 februari 1994 lag tussen -7.1 °C en 4,0 °C en was gemiddeld -2.4 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (91%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
3 februari » België - De staatshervorming is eindelijk rond. Zij begon in 1970 met de vastlegging van de taalgrens.
15 oktober » In Haïti keert de afgezette president Jean-Bertrand Aristide terug om alsnog zijn ambtstermijn af te maken.
18 november » Het Finse parlement stemt met een overweldigende meerderheid voor lidmaatschap van de Europese Unie en plaveit daarmee de weg voor toetreding tot de Unie, volgend jaar.
26 november » Paus Johannes Paulus II creëert dertig nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische curieprelaat Jan Schotte.
2 december » Na een felle uitslaande brand voor de kust van Somalië zinkt de Achille Lauro naar de bodem van de zee. Op twee Britten en twee Nederlanders na kunnen alle 579 opvarenden het schip verlaten.
20 december » De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter brengt een akkoord tot stand over een staakt-het-vuren in Bosnië-Herzegovina tussen het regeringsleger en de Bosnische Serviërs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P6772.php : benaderd 3 mei 2025), "Hazel M CRAM (1906-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.