De temperatuur op 27 juni 1884 lag rond de 15,6 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 74%. Bron: KNMI
4 januari » Oprichting van de Fabian Society, voorloper van de Britse Labour Party.
29 mei » De Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen wordt opgericht.
16 juni » Jules Malou wordt premier van België.
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
23 september » Herman Hollerith patenteert zijn mechanische optelmachine.
1 oktober » Oprichting van de Deense krant Politiken in Kopenhagen.
Trouwdag 16 september 1919
De temperatuur op 16 september 1919 lag tussen 11,5 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
15 juni » John Alcock en Arthur Whitton-Brown vliegen non-stop van Newfoundland over de Atlantische Oceaan naar Ierland.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
Dag van overlijden 21 november 1948
De temperatuur op 21 november 1948 lag tussen 5,0 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
23 maart » In Parijs wordt de Citroën 2CV (Lelijke Eend /Geit) ten doop gehouden
14 mei » David Ben-Gurion proclameert met de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring de onafhankelijke Israëlische staat.
15 mei » Egypte, Libanon, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië vallen Israël aan.
7 juni » Eduard Benes treedt af als president van Tsjecho-Slowakije. Hij doet dit liever dan een grondwet tekenen die zijn land communistisch maakt.
13 november » Leigh Mercer publiceert zijn palindroom "A man, a plan, a canal: Panama!".
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P6508.php : benaderd 3 mei 2025), "Harold Edgerly CRAM (1884-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.