De temperatuur op 12 mei 1866 lag rond de 10,0 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 17 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 73%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
27 januari » De opera Zaide van componist W.A. Mozart gaat in première in Frankfurt.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
12 december » Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
Dag van overlijden 5 oktober 1947
De temperatuur op 5 oktober 1947 lag tussen 4,3 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
24 maart » Bij een brand in de staatsmijn Hendrik in Brunssum komen dertien mijnwerkers om het leven.
25 maart » Splitsing van Schotland in twee Rooms-katholieke kerkprovincies: het bestaande Aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het Aartsbisdom Glasgow met twee nieuwe bisdommen (het Bisdom Motherwell en het Bisdom Paisley).
28 april » Thor Heyerdahl begint vanuit Peru aan zijn reis aan boord van een balsavlot, de Kon Tiki.
6 juni » Tjeerd van der Weide, voormalig NSB-burgemeester van Velsen wordt na een ter dood veroordeling geëxecuteerd voor zijn daden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
28 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de negende keer de Copa América door twee speelronden voor het einde met 3-1 te winnen van Uruguay.
30 december » Koning Michael van Roemenië doet afstand van de troon, onder druk van de communisten, aldus de verklaring die hij aflegt.
Dag van begraven 8 oktober 1947
De temperatuur op 8 oktober 1947 lag tussen 10,0 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 19,9 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
8 februari » Jan van der Hoorn wint de negende Elfstedentocht.
25 februari » Pruisen (Duitsland) door de geallieerden ontbonden.
15 april » Jackie Robinson maak zijn debuut voor het honkbalteam van de Los Angeles Dodgers, en doorbreekt daarmee de rassensegregatie in die sport.
28 april » Thor Heyerdahl begint vanuit Peru aan zijn reis aan boord van een balsavlot, de Kon Tiki.
3 augustus » Theo Middelkamp wordt in Reims de eerste Nederlandse wereldkampioen wielrennen op de weg.
17 november » De transistor wordt uitgevonden door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley. Zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P626.php : benaderd 3 mei 2025), "Mildred Anna CRAM (1866-1947)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.