De temperatuur op 26 januari 1931 lag tussen -1.3 °C en 6,6 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 5,3 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » In Groningen botst een passagierstrein uit Nieuweschans ter hoogte van de Lodewijkstraat op een rangerende goederentrein. Er vallen drie doden en vijf gewonden.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
16 oktober » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch delegaat in Bulgarije.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Trouwdag 1 maart 1952
De temperatuur op 1 maart 1952 lag tussen 0.4 °C en 6,1 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 februari » Elizabeth II wordt koningin van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en de landen van het Britse Gemenebest.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
25 augustus » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Mariscal Braun.
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
27 oktober » Opening van het Estadio Nacional in Lima, Peru.
19 december » Koningin Juliana onthult het monument De Dokwerker in Amsterdam.
Dag van overlijden 11 april 2001
De temperatuur op 11 april 2001 lag tussen 4,2 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (45%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
11 juli » Herman Brood pleegt zelfmoord door van het dak te springen van het Hilton hotel in Amsterdam.
29 juli » Het Colombiaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América. In de finale is het gastland met 1-0 te sterk voor Mexico.
17 augustus » In Zürich verbetert atleet Troy Douglas het drie jaar oude Nederlands record op de 100 meter van Patrick van Balkom (10,23 seconden) met een tijd van 10,19 seconden.
24 augustus » Atleet Gert-Jan Liefers verbetert in Brussel het ruim vijf jaar oude Nederlands record van Marko Koers op de 1500 meter (3.33,05) met een tijd van 3.32,89.
26 augustus » In het Wagener-stadion in Amstelveen verliest de Nederlandse vrouwenhockeyploeg met 3-2 van Argentinië in de finale van de strijd om de Champions Trophy.
31 oktober » Een Russische Sojoez-capsule met de Franse astronaute Claudie Haigneré aan boord landt veilig in Kazachstan. Met twee Russische collega's verbleef ze 8 dagen in het internationale ruimtestation ISS.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P6219.php : benaderd 4 mei 2025), "Evelyn Ann RESHESKE (1931-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.