De temperatuur op 14 november 1921 lag tussen -3,5 °C en 4,2 °C en was gemiddeld 0,1 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
8 maart » Verkoos het Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale, definitief tot Internationale Vrouwendag.
18 maart » De tweede Vrede van Riga tussen Polen en de Sovjet-Unie. Ondanks de recente Poolse successen annexeert de Sovjet-Unie Oekraïne en Wit-Rusland. De regering van Oekraïne emigreert naar Frankrijk.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
8 september » Eerste Miss America-verkiezing.
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
Trouwdag 22 juni 1946
De temperatuur op 22 juni 1946 lag tussen 8,2 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 januari » Voor het eerst wordt met radar een verbinding met de maan gemaakt.
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
17 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
4 mei » De eerste Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.
15 oktober » Hermann Göring, de oprichter van de Luftwaffe, vergiftigt zichzelf in de nacht voor zijn geplande executie.
Dag van overlijden 13 mei 2013
De temperatuur op 13 mei 2013 lag tussen 7,7 °C en 13,7 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 4,3 mm neerslag gedurende 5,9 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
8 januari » Het Belgisch-Nederlandse duo Iljo Keisse en Niki Terpstra wint de Zesdaagse van Rotterdam.
14 april » Europese Parlementsverkiezingen in Kroatië. Kroatië kiest dan voor het eerst leden voor het Europees Parlement omdat het op 1 juli 2013 lid wordt van de Europese Unie.
15 april » Bij twee explosies tijdens de Boston Marathon vallen drie doden en meer dan honderd gewonden.
9 juni » De Spanjaard Rafael Nadal wint het herenenkelspel op Roland Garros. Hij verslaat in de finale zijn landgenoot David Ferrer.
11 juli » Bij een botsing tussen twee bussen in Oekraïne komen minstens acht mensen om het leven en raken 27 anderen verwond.
18 oktober » Bij het Gouden Televizier-Ring Gala wint het programma Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring, na zes keer eerder al genomineerd geweest te zijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P6208.php : benaderd 4 mei 2025), "Helen J VERLINDE (1921-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.