De temperatuur op 22 januari 1922 lag tussen -2.5 °C en 1,9 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Er was 2,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
15 februari » In Den Haag wordt het Internationaal Gerechtshof - gevestigd in het Vredespaleis - geopend.
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
9 juli » Johnny Weissmuller zwemt als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Dag van overlijden 12 juni 1954
De temperatuur op 12 juni 1954 lag tussen 7,3 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 5,5 uur zonneschijn (33%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
4 maart » Peter Bent Brigham Hospital in Boston geeft aan de eerste succesvolle niertransplantatie te hebben gedaan.
13 maart » Begin van de Slag bij Dien Bien Phu, die leidt tot de onafhankelijkheid van Indochina.
7 mei » Einde van de Slag bij Điện Biên Phủ.
21 juli » Door topoverleg in Genève wordt Vietnam verdeeld in Noord- en Zuid-Vietnam.
31 juli » De top van de K2 in het Himalayagebergte wordt voor het eerst bereikt.
24 oktober » Dwight D. Eisenhower belooft Amerikaanse steun aan Zuid-Vietnam.
Dag van begraven 26 september 1955
De temperatuur op 26 september 1955 lag tussen 7,6 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 5,5 uur zonneschijn (46%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
25 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland tot Bisdom Helsinki. Benoeming van de Nederlander Willem Cobben tot bisschop van Helsinki.
3 april » In Sclessin bij Luik breekt brand uit in Cinema Rio. Hierbij vallen 39 doden waarvan 22 kinderen.
20 april » Eerste aflevering van Swiebertje (met Joop Doderer in de hoofdrol) op de Nederlandse televisie.
15 mei » Oostenrijk herkrijgt zijn soevereiniteit na de bezetting door nazi-Duitsland (vanaf 1938) en de geallieerden (vanaf 1945).
11 juni » Tijdens de 24 uur van Le Mans komen 83 mensen om het leven nadat de auto van Pierre Levegh uit de baan raakt. Na het ongeluk wordt autosport verboden in Frankrijk, West-Duitsland en Zwitserland. Het verbod in Zwitserland bestaat nog steeds.
26 oktober » De Republiek Vietnam (Zuid-Vietnam) wordt uitgeroepen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P5924.php : benaderd 4 mei 2025), "Stephen Batchelder CRAM (1922-1954)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.