De temperatuur op 9 april 1877 lag rond de 11,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Koningin Victoria wordt uitgeroepen tot keizerin van India.
4 maart » Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's ballet Zwanenmeer heeft zijn eerste uitvoering.
10 mei » Roemenië verklaart zichzelf onafhankelijk van Turkije, dit wordt op 26 maart 1881 doorgevoerd na het einde van de Roemeense burgeroorlog.
15 augustus » In hun uitvindersvete behaalt Edison toch nog een kleine overwinning op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoordig "hallo" als begroeting aan de telefoon en niet "ahoy" (Bells keuze).
16 november » Paus Pius IX roept de Heilige Franciscus van Sales (1567-1622) uit tot kerkleraar.
6 december » De eerste editie van The Washington Post verschijnt.
Trouwdag 30 september 1902
De temperatuur op 30 september 1902 lag tussen 3,5 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (78%). Bron: KNMI
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
Dag van overlijden 6 april 1923
De temperatuur op 6 april 1923 lag tussen -0.4 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië in de Sovjet-Unie tot Bisdom Vladivostok.
16 februari » Howard Carter opent het graf van farao Toetanchamon dat gevuld bleek met schatten.
13 mei » Zaligverklaring van Robertus Bellarminus (1542-1621), Italiaans theoloog en kardinaal.
7 september » Op een internationaal politiecongres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.
9 november » Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P5913.php : benaderd 3 mei 2025), "William Waldron CRAM (1877-1923)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.