De temperatuur op 24 juli 1908 lag tussen 12,2 °C en 27,1 °C en was gemiddeld 19,6 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
8 maart » In New York staken de naaisters voor de achturige werkdag en voor het vrouwenkiesrecht.
19 juli » Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
Trouwdag 2 juli 1930
De temperatuur op 2 juli 1930 lag tussen 15,0 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 19,8 °C. Er was 13,9 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 januari » De Mickey Mousestrip wordt voor het eerst uitgebracht.
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
28 september » Oprichting van de Portugese voetbalclub CD Trofense.
4 december » Het Vaticaan keurt periodieke onthouding goed als methode voor anticonceptie.
Dag van overlijden 22 juni 1983
De temperatuur op 22 juni 1983 lag tussen 15,7 °C en 30,3 °C en was gemiddeld 23,9 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (76%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
16 februari » Het Nederlands voetbalelftal verliest met 1-0 van Spanje in de EK-kwalificatiereeks. Drie spelers spelen hun laatste interland voor Oranje: Ruud Krol (83ste), Hugo Hovenkamp (31ste) en John Metgod (21ste).
6 mei » In Puerto Montt wordt de Chileense voetbalclub Club de Deportes Puerto Montt opgericht.
23 augustus » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland evenaart bij de Europese kampioenschappen in Rome zijn eigen Europees record op de 100 meter vlinderslag: 54,00.
1 september » Korean Air-vlucht 007 wordt boven het grondgebied van de Sovjet-Unie neergeschoten, met 269 doden tot gevolg.
26 september » Stanislav Petrov voorkomt een mogelijke kernoorlog door een melding van vijf intercontinentale raketten die richting de Sovjet-Unie zouden zijn afgevuurd als loos alarm te melden.
19 oktober » Benoeming van Henny Bomers tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging en van Joseph Lescrauwaet tot hulpbisschop van Haarlem.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P5782.php : benaderd 3 mei 2025), "Mabel CRAM (1908-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.