De temperatuur op 23 december 1909 lag tussen 9,1 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 14,7 mm neerslag. Er was 0,2 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
Trouwdag 22 maart 1939
De temperatuur op 22 maart 1939 lag tussen -0.9 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 9,8 mm neerslag gedurende 5,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
10 september » Canada verklaart Duitsland de oorlog.
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
8 november » In München ontsnapt Hitler aan een door Georg Elser gepleegde bomaanslag in de Bürgerbräukeller.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
Dag van overlijden 25 februari 1993
De temperatuur op 25 februari 1993 lag tussen -0.8 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 1,8 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
4 januari » De vroegere president van Litouwen, Vytautas Landsbergis, trekt zich terug als kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 14 februari.
25 januari » Togolese veiligheidstroepen schieten zeker twaalf mensen dood die in de hoofdstad Lomé deelnemen aan een betoging tegen de regering van president Étienne Eyadéma.
26 februari » Bomaanslag op het World Trade Center in New York, met als gevolg 6 doden en meer dan 1000 gewonden.
6 mei » De Peruviaanse generaal Rodolfo Robles zoekt met zes familieleden zijn toevlucht in de Amerikaanse ambassade in Lima en vraagt politiek asiel aan. Hij zou president Alberto Fujimori hebben willen afzetten.
27 juni » De VS vuren kruisraketten af op doelen in Bagdad als vergelding voor een plan om oud-president Bush te vermoorden.
13 december » De Angolese verzetsbeweging UNITA besluit het overleg met de regering in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka te boycotten, nadat UNITA-leider Jonas Savimbi bij een luchtaanval ternauwernood aan de dood zou zijn ontsnapt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P5132.php : benaderd 3 mei 2025), "Charles Edward CRAM (1909-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.