De temperatuur op 6 november 1920 lag tussen -0.4 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 0.7 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
12 februari » Het vrachtschip de West Aleta, met een lading van 15.000 vaten wijn, vergaat voor de kust van Terschelling, het bergen van de wijn neemt negen maanden in beslag.
7 augustus » In Berlijn wordt het voetbalstadion Stadion An der alten Försterei officieel geopend.
10 augustus » Vrede van Sèvres, vredesverdrag tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk.
8 september » Oprichting van het Italiaans Regentschap Carnaro.
5 december » In Griekenland roept een referendum koning Constantijn I terug op de troon.
Trouwdag 14 april 1942
De temperatuur op 14 april 1942 lag tussen 3,9 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (93%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
28 februari » Hr. Ms. De Ruyter zinkt en Karel Doorman gaat met zijn schip ten onder.
17 maart » In het vernietigingskamp Bełżec worden de eerste Joden systematisch vergast.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
9 augustus » Mahatma Gandhi wordt gearresteerd.
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Dag van overlijden 22 augustus 2003
De temperatuur op 22 augustus 2003 lag tussen 13,3 °C en 21,7 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Belgisch Staatsblad verschijnt enkel nog elektronisch en niet meer in gedrukte versie.
12 maart » De Wereldgezondheidsorganisatie roept een 'global alert' af wegens een nieuwe ziekte, die korte tijd later de naam SARS krijgt.
22 mei » De Veiligheidsraad neemt resolutie 1483 aan die voorziet in de instelling van een "stabilisatiemacht" in Irak ("SFIR"), en heft sancties tegen Irak op.
27 mei » Beëdiging van het kabinet-Balkenende II in Nederland.
12 oktober » Duitsland wint het vierde WK voetbal voor vrouwen door Zweden in de finale met 2-1 te verslaan.
13 december » Arrestatie van Saddam Hoessein door de Amerikaanse interventiemacht in Irak.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P4775.php : benaderd 4 mei 2025), "Verona Lucille PEKA (1920-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.