De temperatuur op 14 juli 1918 lag tussen 8,3 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 6,5 mm neerslag. Er was 9,1 uur zonneschijn (56%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 maart » Bij het Overijsselse plaatsje Buurse wordt voor het eerst in Nederland zout aangeboord.
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
9 augustus » Duke Kahanamoku scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.01,4. Het oude record (1.01,6) stond sinds 20 juli 1912 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
4 december » De Amerikaanse president Woodrow Wilson vaart naar Versailles voor de vredesbesprekingen van de Eerste Wereldoorlog. Hij is hiermee de eerste Amerikaanse president die naar het buitenland reist terwijl hij in functie is.
Doopdag 8 september 1918
De temperatuur op 8 september 1918 lag tussen 11,6 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 25,2 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
14 juni » De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
3 juli » Suze Groeneweg treedt als eerste vrouwelijke lid toe tot de Tweede Kamer.
20 oktober » Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
Dag van overlijden 29 september 1943
De temperatuur op 29 september 1943 lag tussen 3,3 °C en 15,5 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
22 februari » Leden van de Duitse verzetsorganisatie de Weiße Rose worden door de nazi's geëxecuteerd.
19 april » Albert Hofmann ontdekt het hallucinogene effect van lsd.
3 mei » Officiële oprichtingsdatum van de honkbaltak van de Rotterdamse sportvereniging Neptunus.
13 juli » Het Tsjechische dorpje Český Malín wordt verbrand door Duitse troepen. 374 inwoners komen om het leven.
7 oktober » Japan executeert 100 Amerikaanse gevangenen op Wake.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P4350.php : benaderd 4 mei 2025), "Wally Olga KUHNKE (1918-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.