De temperatuur op 24 oktober 1921 lag tussen -0,7 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés.
8 maart » Verkoos het Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale, definitief tot Internationale Vrouwendag.
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
4 augustus » De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantische Oceaan.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
Trouwdag 26 mei 1951
De temperatuur op 26 mei 1951 lag tussen 5,1 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 5,5 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 8,2 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
6 januari » Mebyon Kernow, de partij voor de belangen van Cornwall, wordt opgericht.
14 juli » Eerste Grand Prix-zege van het Formule 1-team van Scuderia Ferrari op het circuit van Silverstone
21 september » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Atlético Ciclón, gevestigd in de stad Tarija.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
19 oktober » Eerste uitzending van het informatieve AVRO-televisieprogramma, Televizier.
28 december » Oprichting van Het Apostolisch Genootschap
Dag van overlijden 5 januari 1991
De temperatuur op 5 januari 1991 lag tussen 2,7 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 3,8 uur. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
3 maart » Rodney King wordt door politiemannen van Los Angeles in elkaar geslagen; hetgeen wordt vastgelegd op een amateurvideo.
21 mei » President Mengistu Haile Mariam van Ethiopië treedt af en vlucht via Nairobi naar Zimbabwe.
15 juni » De vulkaan Pinatubo barst uit. Het is wereldwijd de grootste uitbarsting sinds 1912; de VS verlaten daardoor hun militaire bases in de regio.
23 juni » In Parijs verliest de Nederlandse hockeyploeg in de finale van het Europees kampioenschap van Duitsland.
8 augustus » De mast van Radio Warschau (646 m) in Polen, lange tijd het hoogste bouwwerk gemaakt door mensen, stort in.
1 december » Het Panamakanaal komt volledig onder Panamees bestuur.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P4304.php : benaderd 4 mei 2025), "Howard Arthur KUHNKE (1921-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.