De temperatuur op 14 december 1929 lag tussen 9,1 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 3,0 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 januari » IJe Wijkstra doodt in het Groningse Doezum vier veldwachters die zijn minnares Aaltje van der Tuin bij hem willen weghalen.
16 maart » "Compromis des Belges", eerste aanzet tot taalwetgeving in België.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging en latere profvoetbalclub Achilles '29.
7 juni » Vaticaanstad wordt een stadstaat.
23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
29 november » De Amerikaanse admiraal Richard Byrd vliegt als eerste over de Zuidpool.
Trouwdag 14 september 1946
De temperatuur op 14 september 1946 lag tussen 8,8 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 januari » Eerste uitzending van RON (Regionale Omroep Noord), de voorloper van RONO.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
17 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
1 mei » Encycliek Deiparae Virginis Mariae van paus Pius XII over de Tenhemelopneming van Maria.
7 mei » Anton Mussert wordt op de Waalsdorpervlakte geëxecuteerd.
5 december » New York wordt verkozen tot permanente zetel van de Verenigde Naties.
Dag van overlijden 20 september 2014
De temperatuur op 20 september 2014 lag tussen 13,2 °C en 24,0 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (31%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
22 januari » In Montreux (Zwitserland) is na drie jaar burgeroorlog een vredesconferentie begonnen over Syrië.
6 maart » Tijdens het carnaval in Bolivia komen zeventig mensen het leven. De meeste doden komen om door verkeersongevallen en 15 mensen door ander geweld. Zo maakt de regering bekend.
5 mei » Voetballer Michy Batshuayi van Standard Luik wordt verkozen tot beste speler van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League en wint de Ebbenhouten Schoen.
11 juli » De in Nederland woonachtige Jean-Baptiste Mugimba mag volgens de rechter worden uitgeleverd aan Rwanda.
13 juli » Duitsland wordt voor de vierde keer wereldkampioen voetbal, door in de finale Argentinië met 1-0 te verslaan.
30 augustus » Bij een busongeluk in Bolivia komen zeker negen mensen om het leven. De bus vliegt over de kop op de snelweg in de buurt van het dorp Challapata.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P4143.php : benaderd 4 mei 2025), "Betty Jane CRAM (1929-2014)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.