De temperatuur op 9 juni 1909 lag tussen 5,5 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 11,7 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Trouwdag 24 december 1949
De temperatuur op 24 december 1949 lag tussen 0,2 °C en 4,4 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 0,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
2 juli » Pete Felleman presenteert de eerste hitparade op de Nederlandse radio.
13 september » Beëdiging van Theodor Heuss als eerste bondspresident van West-Duitsland.
22 september » Minister van financiën Piet Lieftinck laat de Nederlandse gulden met 30% devalueren.
12 oktober » In Pasto, Colombia wordt de voetbalclub Deportivo Pasto opgericht.
24 november » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Jorge Wilstermann.
Dag van overlijden 24 oktober 1991
De temperatuur op 24 oktober 1991 lag tussen 8,7 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 februari » Aardschokken en lawines in Pakistan en Afghanistan eisen zeker 1700 doden.
15 februari » Een handelstop van de regeringsleiders van Hongarije, Polen en Tsjecho-Slowakije in het Hongaarse Visegrád leidt tot de oprichting van de Visegrádgroep of Visegrád 4 (V4).
5 mei » Middenvelder Pieter Bijl maakt tegen FC Twente het duizendste doelpunt voor voetbalclub FC Utrecht.
1 juli » Zweden verzoekt om toetreding tot de Europese Gemeenschap.
19 oktober » De Kosovaarse regering in ballingschap roept de onafhankelijkheid uit van Kosovo, dan een provincie van Servië.
24 november » In België vinden federale verkiezingen plaats. Deze dag krijgt nadien de naam Zwarte Zondag, omdat het de eerste keer is dat extreemrechts (toen nog onder de naam Vlaams Blok, het huidige Vlaams Belang) zo'n grote sprong voorwaarts neemt in de moderne Belgische politiek.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P3900.php : benaderd 3 mei 2025), "Norman Albert CRAM (1909-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.