De temperatuur op 8 juni 1876 lag rond de 12,5 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
4 november » Première van Symfonie nr. 1 (Brahms) van Johannes Brahms in Karlsruhe.
17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 23 september 1902
De temperatuur op 23 september 1902 lag tussen 6,7 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (76%). Bron: KNMI
25 februari » Het Londense publiek staat versteld bij de demonstratie van de eerste stofzuiger door Hubert Booth.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Dag van overlijden 3 februari 1959
De temperatuur op 3 februari 1959 lag tussen -4.9 °C en 2,3 °C en was gemiddeld -2 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (69%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
31 maart » De Maasbode komt voor het laatst uit als zelfstandige krant.
19 april » In de Tsjechische stad Ostrava wordt voetbalstadion Bazaly officieel in gebruik genomen.
17 juli » Mary Leakey vindt de oudst bekende, menselijke schedel in Tanzania.
31 juli » Oprichting van de terroristische organisatie 'Euskadi Ta Askatasuna', beter bekend als ETA of Baskische Afscheidingsbeweging
13 september » Beëdiging van Heinrich Lübke als tweede bondspresident van West-Duitsland.
22 november » Wim Kras maakt voor FC Volendam zijn debuut in een thuiswedstrijd tegen Ajax. Met 15 jaar en 290 dagen is hij de jongste speler in de Eredivisie ooit.
Dag van begraven 6 februari 1959
De temperatuur op 6 februari 1959 lag tussen -5.9 °C en -2.7 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P3567.php : benaderd 3 mei 2025), "Helen Marion CRAM (1876-1959)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.