De temperatuur op 15 april 1921 lag tussen -2.1 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 1,8 mm neerslag. Er was 5,1 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
19 februari » België - Stemrecht voor vrouwen in gemeentelijke verkiezingen.
25 februari » Georgië wordt bezet door de Sovjet-Unie.
27 april » Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Amsterdam worden namens de Rapaille Partij de zwerver Had-je-me-maar en de ex-anarchist Bertus Zuurbier verkozen.
19 september » Mohammed Abdelkrim El Khattabi roept de Confederale Republiek van de Stammen van de Rif uit.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
Trouwdag 25 september 1943
De temperatuur op 25 september 1943 lag tussen 7,0 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 3,9 mm neerslag gedurende 4,4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
3 mei » Officiële oprichtingsdatum van de honkbaltak van de Rotterdamse sportvereniging Neptunus.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
3 september » Tweede Wereldoorlog: invasie van Italië door geallieerde troepen.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Dag van overlijden 28 april 1944
De temperatuur op 28 april 1944 lag tussen 5,4 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 1,6 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
8 september » Lancering van de eerste V2-raket vanuit Nederland richting Londen; doel wordt getroffen.
12 september » In Limburg begint de bevrijding van Nederland. Noorbeek wordt als eerste gemeente van Nederland bevrijd door de geallieerden.
18 september » Britten torpederen de Junyo Maru. Meer dan duizend Nederlandse gevangenen komen om.
3 oktober » Britse bommenwerpers bombarderen de dijk bij Westkapelle, om Walcheren onder water te zetten, zodat de Duitse bezetters makkelijker te verdrijven waren.
12 december » Uitgeverij De Bezige Bij wordt opgericht.
16 december » Begin van het Ardennenoffensief. Een V-2-raket treft de Cinema Rex in Antwerpen waarbij 567 mensen omkomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P3562.php : benaderd 3 mei 2025), "Archer E CRAM (1921-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.